V Zápase hviezd budú v jednom tíme hrať až traja Slováci

27.01.2012 Celý región

OTTAWA 27. januára (WEBNOVINY) - Všetci traja slovenskí hokejisti si vo víkendovom Zápase hviezd NHL zahrajú vo výbere kapitána Zdena Cháru.

Líder obrany úradujúceho víťaza Stanleyho pohára si v 4. kole draftu vybral Mariána Hossu a v šestnástom aj Marián Gáboríka.

Najvyšší hráč celej profiligy do svojho tímu nominoval podľa očakávania aj oboch spoluhráčov z Bostonu - brankára Tima Thomasa a útočníka Tylera Seguina.

Zdeno Chára získal právo prvého výberu, keď najprv ponúkol možnosť začať draft kapitánovi Ottawy Danielovi Alfredssonovi. "Je domáci, on by si mal vyberať prvý,“ povedal Chára.

Švéd však razantne odmietol a poznamenal: "Ty si hosť, budeš si vyberať prvý.“ Kapitán Chára si so svojím asistentom Joffreym Lupulom z Toronta vybrali na začiatku útočníka Detroitu Pavla Daciuka. "Viem, aké ťažké je proti nemu hrať. Je to skvelý chlapík, na ľade doslova čaruje. Preto som si ho vybral,“ okomentoval svoju voľbu Zdeno Chára.

Rusa to trochu zaskočilo. "Som prekvapený, že si ma vybrali hneď na prvom mieste. Veď v zákulisí na to čakajú hráči Bostonu či Zdenovi krajania,“ poznamenal Daciuk. Alfredsson si ako prvého vybral krajana aj spoluhráča z Ottawy obrancu Erika Karlssona.


Kľúč od auta bol taký veľký, akoby ho používal Chára

Zdeno Chára si v 2. kole zvolil spoluhráča Tima Thomasa a až v predposlednom 17. kole aj Tylera Seguina. To Alfredsson neváhal a spolu s asistentom Henrikom Lundqvistom si spoluhráčov z klubu vybral aj v treťom (Jason Spezza) a dvanástom kole (Milan Michálek). Navyše k nim pridal aj švédske trio z Vancouveru (bratov Daniela a Henrika Sedinovcov či Alexandra Edlera), k nim pribudol aj ďalší Švéd - nováčik Carl Hagelin.

Slovenský obranca však Alfredssonovi "uchmatol“ spomedzi nováčikov švédskeho mladíka Gabriela Landeskoga (Colorado) či jeho spoluhráča z Ottawy Colina Greeninga.

V poslednom kole si Zdeno Chára vybral útočníka Jamieho Benna z Dallasu a pre Alfredssona zostal Logan Couture zo San Jose. Ten ako "cenu útechy“ za to, že musel čakať najdlhšie spomedzi všetkých hráčov, dostal nový automobil a možnosť darovať financie v hodnote 10-tisíc USD pre ľubovoľný hokejový projekt.

Prostriedky na tento účel vyčlenili nadácie NHL a hráčskej asociácie NHLPA. Pri odovzdávaní symbolického veľkého kľúča od nového auta pre Coutureho moderátor programu poznamenal: "Kľúč je taký veľký, ako keby ho používal Zdeno Chára.“


V priamom prenose zaznela aj slovenčina

Počas približne deväťdesiatminútového prenosu bolo počuť aj slovenčinu, keď si v 16. kole Zdeno Chára vybral kamaráta z Trenčína Mariána Gáboríka. Pri symbolickom fotení zachytili ruchové mikrofóny vetu v slovenskom jazyku. “Troška sa usmievaj,“ šepol Gáborík Chárovi.

Následne sa útočník NY Rangers vybral k tímu súpera, akoby sa s modrým dresom chcel zaradiť k bielemu tímu, čím pobavil divákov a trochu zaskočil Alfredssona s Lundqvistom. Po pár krokoch si to však rozmyslel a vrátil sa k Chárovi a svojim "modrým“ spoluhráčom.





Diváci priamo v sále, v ktorej sa rozdelenie tímov odohralo, niekoľkokrát začali skandovať "Alfie“ na podporu svojho obľúbeného kapitána Daniela Alfredssona.

Nevyhli sa však ani negatívnym reakciám na všetko týkajúce sa veľkého rivala tímu Toronto Maple Leafs, keď hlasne bučali pri každom výbere Chárovho asistenta Joffreyho Lupula a z hľadiska sa ozvalo aj niekoľko nie príliš lichotivých výkrikov na adresu Maple Leafs.

Zloženie tímov vo víkendovom Zápase hviezd NHL 2012 v kanadskej Ottawe:

TÍM ALFREDSSON (svetlé dresy)

Brankári: Henrik Lundqvist (NY Rangers), Jonathan Quick (Los Angeles), Brian Elliott (St. Louis)
Obrancovia: Erik Karlsson (Ottawa), Kris Letang (Pittsburgh), Shea Weber (Nashville), Dan Girardi (NY Rangers), Keith Yandle (Phoenix), Alexander Edler (Vancouver)
Útočníci: Daniel Alfredsson, Jason Spezza, Milan Michálek (všetci Ottawa), Daniel Sedin, Henrik Sedin (obaja Vancouver), Scott Hartnell, Claude Giroux (obaja Philadelphia), Steven Stamkos (Tampa Bay), James Neal (Pittsburgh), John Tavares (NY Islanders), Jason Pominville (Buffalo), Logan Couture (San Jose)
Nováčikovia: Justin Faulk (Carolina), Sean Couturier (Philadelphia), Carl Hagelin (NY Rangers), Nick Johnson (Minnesota), Matt Read (Philadelphia), Craig Smith (Nashville)
Tréneri: John Tortorella (NY Rangers), Todd McLellan (San Jose)

TÍM CHÁRA (tmavé dresy)

Brankári: Tim Thomas (Boston), Carey Price (Montreal), Jimmy Howard (Detroit)
Obrancovia: ZDENO CHÁRA (Boston), Kimmo Timonen (Philadelphia), Ryan Suter (Nashville), Brian Campbell (Florida), Dion Phaneux (Toronto), Dennis Wideman (Washington)
Útočníci: Joffrey Lupul, Phil Kessel (obaja Toronto), MARIÁN HOSSA, Patrick Kane (obaja Chicago), Pavel Daciuk (Detroit), Jevgenij Malkin (Pittsburgh), Corey Perry (Anaheim), Jerome Iginla (Calgary), MARIÁN GÁBORÍK (NY Rangers), Jordan Eberle (Edmonton), Tyler Seguin (Boston), Jamie Benn (Dallas)
Nováčikovia: Raphael Diaz (Montreal), Luke Adam (Buffalo), Colin Greening (Ottawa), Cody Hodgson (Vancouver), Ryan Johansen (Columbus), Gabriel Landeskog (Colorado)
Tréneri: Claude Julien, Doug Houda, Doug Jarvis a Geoff Ward (všetci Boston)
 

Vyberte región